Forskningsfestivalen, som løber af stablen på KEA i dag, markerer 10 år med forskning rettet mod erhvervslivet. KEA står bag 15 oplæg, som blandt andet handler om, hvorfor store it-projekter ofte går galt, deceptive patterns på nettet og hvordan Ai kan bruges til at få byggerier i mål til tiden og prisen.

Det giver nærmest meditativ ro at skabe med hænderne, og så er det en mulighed for at øge bæredygtigheden af vores tøj, fortæller Thelma fra ’Danmarks næste tøjdesigner’. Hun startede sin egen bæredygtige strikvirksomhed, mens hun gik på KEA.

Allerede som praktikant fandt Paw el-besparelser for 90.000 kr. For ham er det dybt meningsfuldt at kunne give klimaet en hjælpende hånd og samtidig hjælpe trængte kommuner med at spare penge.

I DR’s nye satsning ’Danmarks næste tøjdesigner’ kæmper talentfulde og kreative designere fra hele landet i et benhårdt udskillelsesløb – hele tre af de udvalgte deltagere er fra KEA. Og dommerne kommer op på den helt store klinge.

De unge søger mod uddannelser, hvor de kan gøre en forskel i den grønne omstilling, og hvor der er stor efterspørgsel fra erhvervslivet. Men lukningen af de internationale uddannelser kan mærkes.